Welkom

U bezoekt de website van de Hervormde Gemeente van Pernis. De Hervormde Gemeente van Pernis bestaat al sinds 1580! Wij hopen dat u hier iets te weten kunt komen over wat geloven en kerk-zijn anno 2017 in de praktijk inhoudt.

Onder het kopje Gemeente kunt u meer lezen over wie wij zijn en waar we voor staan.


roemenie 2017

Vanmorgen(16-01-2017) om 04:00 reden Bas en Theo richting hongarije

een rit van 1400 km!

voor meer roemenie verslagen kunt u zoals altijd kijken in de kolom hiernaast bij roemeniereis 2017

 

 


kinderkerstfeest

afgelopen zondag 18 december jl was het weer 4de advent

en op deze zondag voor kerst wordt traditiegetrouw het kinderkerstfeest gevierd

in deze speciale kinderdienst wordt er door de kinderen van de zondagschool en kinderkoor het kerstfeest gevierd!

 

kerst2016


dankdag2016


Gebedsavond

Op 25 november j.l. werd in de consistorie van de Hervormde kerk gebeden voor Pernis en Israël en voor de kerk als reddingsoord in de laatste dagen. De Oegandese dominee pastor Moses Mugalasi deelde Zijn woord met de gemeenschap van Pernis, onder leiding van dominee Geerlof


Vernieuwingen rondom de preekstoel in de kerk

Na het plaatsen van de Paaskaars, de kaarsentafel en de kindernevendienst-lantaarn enkele weken geleden, zijn ook de collectezakjes, welke voor diaconie en de kerk gebruikt worden aangepast. Deze zijn voorzien van een “D” en een “K”. Ze waren wel verschillend van kleur, maar dit is toch duidelijker herkenbaar. Tevens zijn de kaarsenstandaard voor de adventskaarsen en de katheder voor de afkondigingen vernieuwd.

Dit is allemaal verwezenlijkt door de werkploeg en familie van gemeenteleden. Allemaal bedankt hiervoor. Weer een hele verrijking van de kerk!

Arie den Ouden, secr.

 


roemenie 2016

Vannacht om 04:15 zijn Ds Geerlof en Bas Koert begonnen aan de lange reis naar roemenie

Ze zijn uitgezwaaid door enkele enthousiaste vroege vogels!

 

Voor meer Roemenie reis verwijs ik u door naar de zijkant van de website kopje roemenie reis

daar vind u de reis van 2016

 

 Op zondag 17 januari 2016 was het een bijzondere kerkdienst

In deze dienst is bevestigd als diaken Ron van der Leeden.

Benoemd als kerkrentmeester Adrianus Louwen

Herbevestigd als ouderling:

Pieternella Boekholt- Rep

Bas Koert

Bastiaan Ruizeveld de Winter

Als diaken:

Theo van der Kuil

Huibregt va der Stoep

als ouderling-kerkrentmeester:

Abram Cornelis Bijl

Leendert Johannes Hoogwerf

Arie den Ouden

Aaltje Pons

Afscheid werd genomen van:

Diakenen:

Paulus Pons

Teunis Roobol.

Kerkrentmeester:

Cornelis Hoogwerf.

Ook werd er in deze dienst stilgestaan bij de komende Roemenie reis.

Door Jaap sekeris werd de zegen van sint Patrick uitgesproken

ook wel de reiszegen genoemd!

 

 

 Kerstmorgen 2015

Kerstmorgen heeft het “Projectkoor Kerst” enkele liederen gezongen. Een dienst waarin ds. Geerlof voorging en het orgel bespeeld werd door Arie den Ouden. Het Projectkoor was o.l.v. Marcella van der Heijde.

Thema van de dienst was: Het Licht dezer wereld

De vier kaarsen werden aangestoken door Ilse Sekeris, gevolgd door een gedicht.

Omdat het koor vanuit de gemeente is ontstaan, werd ook vanuit de eigen zitplaatsen het lied: “Stille Nacht” al neuriënd ingezet en liep een ieder naar voren om daar drie liederen (“Stille nacht”, “Bethlehem, o uitverkoren stad” en “Stil in die nacht”) ten gehore te brengen, waarvan één in samenzang met de gemeente. Dit gebeurde vóór de schriftlezing uit Lucas 2. Na de verkondiging werden 2 liederen (Go tell it on the mountain en Joy to the world) gezongen.

Met samenzang van de liederen: “Ga met God en Hij zal met je zijn” en “Ere zij God” werd de kerstmorgendienst afgesloten.

De foto’s die hierbij staan zijn genomen vóórdat de kerkdienst begon.Bijbelquiz 2015

Op 5 november j.l werd er weer een bijbelquiz gehouden in gebouw De Heuvel.

hieronder vind u de foto`s van deze avond!

 


Kerstprojectkoor 2015

Kerstprojectkoor

 

We willen graag een projectkoor oprichten! Een ieder die van zingen houdt, is welkom. Of je nu jong bent of oud, kerkelijk betrokken of niet. Kom en zing met ons mee! Het doel is om de ingestudeerde liederen (tweestemmig) te laten horen in de Kerstmorgendienst van de Hervormde gemeente aan de Ring. Marcella van der Heijde heeft toegezegd ons te willen dirigeren. Voor dit koor, dat in principe stopt na ons Kerstoptreden, hebben we minimaal 12 mensen nodig (4 sopranen, 4 alten, 4 mannen!!!). Omdat iedereen het druk heeft, gaan we repeteren op een moment dat de meesten wel even tijd hebben: Zaterdagmiddag van half vier tot vijf. Data repetities: 24 oktober, 7 november, 21 november, 28 november in de bovenzaal van Rehoboth (Ozingastraat 73) en 12 en 19 december in de Hervormde Kerk aan de Ring. We hebben al nagedacht over de te zingen liederen maar als u/jij zelf nog een voorstel in gedachten hebt, breng het in! Deelname aan het koor is gratis. Op zaterdag 24 oktober, onze eerste repetitiemiddag, bekijken we of ons koor levensvatbaar is. Opgave graag van tevoren even doorbellen of mailen aan Nel van der Stoep, Vroomstraat 10. Tel.: 010 – 4381778. Email: vanderstoep@telfort.nl. Met een hartelijke groet, namens het Projectkoor Kerst,

 

Uw dominee Geerlof

 

O, ja, ik zing ook mee, maar dat zal u vast niet verbazen!


startweekend 2015

En dan eindelijk was het zaterdag 19 september geworden en dan zouden we uit gaan met de kinderen van de nevendienst en het kinderkoor. Waarheen? Dat wisten de kinderen niet, maar dat zou snel duidelijk worden.

Wat hadden we bij ons?
70 gesmeerde broodjes, 60 pakjes drinken, 20 eierkoeken, koekjes, kaakjes, snoepjes, natuurlijk snoetenpoetsers en voor de zekerheid, pleisters, kinderaspirine, zakdoekjes en 25 regenjasjes.

De bus kwam netjes op tijd, rond de klok van 8.45 uur en iedereen die mee zou gaan, was keurig op tijd, we hadden in de uitnodiging geschreven dat om 9 uur de bus echt weg zou gaan! Op het moment dat we weg gingen was het gelukkig droog. En toen, waar zou de reis nu toch naar toe gaan?
Eenmaal op de snelweg richting Nijmegen, hebben we de kinderen niet langer in spanning gehouden en verteld dat we naar Ontdekkingspark Oriëntalis zouden gaan in het plaatsje Heilig Land. Misschien dat u denkt, daar was vroeger de Heilige Land Stichting. Inderdaad, dat is hetzelfde terrein, maar het park helemaal vernieuwd en zo ook de naam.

Om 10.30u kwamen we in de stromende regen aan bij Oriëntalis en waren we heel blij met onze regenjasjes. Na een korte stop om iets te drinken en naar het toilet te gaan, gingen we op stap in het park. We hadden een gids op papier, Daniël, hij zou ons door middel van een speurtocht het park laten zien én we hadden een gids, namelijk onze eigen Dominee, die heel veel wist te vertellen van wat we zagen en tegenkwamen. De kinderen waren enthousiast en wilden een hoop weten. Er was dan ook veel te zien, dus dat kwam goed uit.

We hebben dorpjes gezien, zijn in een Synagoge geweest, hebben een tentoonstelling gezien over de oudheid, zijn Romeinen tegen gekomen, hebben nog een kwartiertje op school gezeten, hebben eendjes gevangen, zijn in een herberg geweest en hebben daar thee gedronken en bezochten een tentenkamp.
Een vraagje. Heeft u wel eens geluncht in een grot? Wij wel! Tegen 13.00u was het helaas nog steeds een beetje erg nat en wilden we toch wel graag een broodje eten. Omdat we net in een grot waren, hebben we daar heerlijk gegeten.

Maar gelukkig werd het tegen een uur om 14.00u wat droger en konden we eindelijk onze regenjasjes uit. Tegen een uur of 15.00u, merkten we dat iedereen wel een beetje vermoeid begon te raken en zijn we op ons gemak terug gegaan naar de bus. Het was op de terugreis aanmerkelijk stiller in de bus dan op de heenreis.

Als u dan dacht dat het uitje dan uit was, bij aankomst in Pernis, dan heeft u het mis. We zijn met elkaar naar de Sluiskop gegaan en hebben daar in het restaurant genoten van een bord vol frietjes en een kroket of frikandel en wat te drinken.

En daarna???????
Tja daarna was de dag echt voorbij en werden de kinderen door hun ouders weer opgehaald bij de JVR vanwaar we die ochtend waren vertrokken. En moe, maar vol indrukken ging iedereen naar huis. De leiding wil nog laten weten dat we erg dankbaar zijn dat alles goed is gegaan en we ondanks de vele regen zo’n mooie dag met elkaar mochten hebben, mede doordat de Dominee ons kon vertellen over wat we hebben gezien.

Wie weet waar de reis een volgend jaar naar toe gaat?
Mogen we met elkaar na deze mooie start van het winterwerk een mooi, fijn, gezellig, en gezegend nieuw kerkjaar met elkaar beleven, waarin we met en van elkaar mogen leren en genieten.

Groetjes van de zondagsschoolleiding.

 

foto`s volgen


haken en breien voor Roemenie

Al vallen de mussen van het dak op maandag wordt er tijdens de openingstijden van de tweede kans winkel lekker gehaakt en gebreid voor Roemenië uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee

Denkt u nu dat wil ik ook schroom niet pak de haak en brei naalden en wol en ga gezellig langs u bent welkom!

 Het waterschip sponsert Roemenie

Voor het project van het waterschip hebben ze dit keer roemenie gekozen

ze gaan schoolpakketten inzamelen en deze gaan dan richting roemenie

hieronder de poster


Tien Woorden

Ds. M.D. van der Giessen sprak deze Tien Woorden tijdens de morgendienst op zondag 14 december.

U kunt de volledige presentatie hieronder downloaden.

Tien Woorden


De wegwijzer

Vanaf nu is de wegwijzer ook via de website te bekijken en te lezen

U gaat naar de linkerkant van de pagina en onder het kopje gemeente vind u het kopje wegwijzer.

Deze kunt u net als de zondagsbrieven en de kerkklanken openen met adobe.

 

 


Kerkdiensten:

» 25 juni 09:30
ochtenddienst
Ds. W. Geerlof
heilig avondmaal

Nieuw op de site:

- Beleidsplan Hervormde gemeente Pernis 2015-2020

- Beleidsplan Diaconie 2016-2020

 


Dagelijks woord: